La meva llista de blogs

Reflexions al voltant de l'aparició de l'ésser humà

Reflexions al voltant de l'origen de l'ésser humà

L'origen de l'ésser humà no està gens clar. Al llarg del temps s'ha tractat d'explicar-ho de diverses maneres, però ninguna d'eixes teories ho explica completament. La veritat és que no sabem qui ens ha ficat ací al món, ni d'on venim.
De sempre s'havia admés com a vàlida la teoria de què això havia estat una cosa divina. I ja està. Però allà a finals del segle XIX va aparéixer Charles Darwin amb la seua teoria de l'evolució, on venia a trencar amb el suposat origen diví de l´ésser humà, i ens va complicar la cosa dient-nos, en poques paraules, que havíem evolucionat a partir dels monos. És a dir que els nostres besavis eren monos. No va faltar qui en va dir: "Tu vindràs del mono, jo no!".
Aquesta teoria avui en dia no té cap sentit. Si tenim alguna cosa clara és que l´ésser humà i el mono (al dir "mono" em referisc a qualsevol espècie de simi) són espècies distintes, i que, això sí, venim d'un antepassat comú, a partir del qual s'han creat les diverses espècies de monos, i també l'ésser humà. Cadascuna d'eixes espècies ha evolucionat a part de les altres.
Però, així com els goril·les o els ximpanzés, des que van aparéixer sobre la Terra , fa uns 6 ó 7 milions d'anys, no han evolucionat a penes, no passa el mateix amb l'ésser humà. Per aquella època (fa 6-7 milions anys) ja n'hi havia personatges que anomenem "prehomínids" (apareguts a l'ésser humà, perquè paréix ser que caminaven drets, amb més o menys gràcia). Però després d'uns anys, donen un "salt evolutiu" i es converteixen en "australopitecs", i més trad, peguen un altre "salt evolutiu" i es tornen "homo hàbilis", i després es fan més intel·ligents i entra en la Història "l'homo erectus", i després, encara un altre, "l'home de Neanderthal", i ja per fi, fa quatre dies com aquell que diu (40.000 anys) apareix sobre la Terra "l'homo sapines sapiens", que som nosaltres ... i menstrestant, els goril.les i els altres simis, segueixen igual, fins a ara. Això no té sentit. Com és que una espècie evoluciona i l'altra no?. Eixe precisament n'és el tema.
A mi em fa la impressió de què s'està provant de fer un ésser humà perfecte, (seria allò que els catòlics diuen, "un home a imatge i senblança de Deu"), però després de molts intents encara no s'ha aconseguit.
Jo crec que això de l'evolució de l'ésser humà podria haver passat així: Fa uns 10 milions d'anys (quan van aparéixer els primers grans primats) se'n va agarrar un i se li va dotar d'algunes característiques humanes. L'experiència va resultar un autèntic fracàs, i ben prompte (prompte en termes geològic poden ser 3 milions d'anys) se'n va crear una altra nova espècie, més perfecta, però encara lluny del punt desitjat. I així van passar per la Terra en els darrers quatre milions d'anys diverses espècies (que no descendeixen l'una de l'altra) dels anomenats éssers humans. Fins arribar a l’actualitat, que ni de bon tros s'ha aconseguit fer un ésser humà perfecte.
----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ---
QUAN I QUIN SERÀ EL PRÒXIM "SALT EVOLUTIU" DE L'ÉSSER HUMÀ? (s'admiteixen teories, perquè totes les teories són vàlides fins que es demostre que no ho són)

1 comentari:

Anònim ha dit...

gracias m a serivido para acer 1 trabajo d religion ,, sta mui ien stoo

Seguidors